WordPress hakukoneoptimointi

Kasvata WordPress-verkkosivujen näkyvyyttä hakutuloksissa

Hakukoneoptimointi on tärkeä osa yrityksen viestintää verkossa. Se tulee huomioida kaikessa yrityksen viestinnässä, oli kyse sitten kotisivuista, mainoksista, kuvateksteistä, videoista tai laskeutumissivuista. Ellei hakukoneoptimointia ole huomioitu yrityksen viestinnässä, eivät hakukoneet myöskään löydä yritystä helposti.

Hakukoneoptimointi vaikuttaa olennaisesti sivustojen näkyvyyteen käyttäjän tekemissä hakutuloksissa. Hakukoneet eivät ymmärrä sivustoja, joilla ei ole hakukoneoptimointia tai jotka on tehty puolivillaisesti. Mitä huolellisemmin sivut on optimoitu, sitä paremmin yrityksen sivut hakutuloksissa esiintyvät.

WordPress -julkaisujärjestelmä on hyvä alusta hakukoneoptimointiin, koska se mahdollistaa monipuolisesti verkkosivujen kehittämisen hakukoneiden ja käyttäjien ehdoilla.

Mitä tulee huomioida WordPress-hakukoneoptimoinnissa?

WordPress hakukoneoptimoinnissa on huomioitava monia asioita. Esimerkiksi sivujen sisällön on oltava relevanttia ja sivustolta täytyy löytyä myös sivukartta, jotta hakukoneet osaavat liikkua sivuilla. WordPressin monet lisäosat auttavat tässä merkittävästi ja niitä kannattaa hyödyntää sivujen optimoinnissa.

Hakukoneoptimointi tulee ulottaa kaikkeen yrityksen nimissä tehtävään viestintään, jotta se olisi toimivaa. Monien eri lisäosien joukosta on helppo löytää yrityksen tarpeisiin sopivin versio, sillä lisäosat on esitelty yksityiskohtaisesti. Lisäosan vaihtaminen on myös suhteellisen helppoa, jos sellaiseen tarvetta ilmenee yrityksen toiminnan muutosten yhteydessä.

Sisällön optimointi on tärkeää, mutta sen lisäksi tarvitaan myös teknistä hakukoneoptimointia. Tekninen hakukoneoptimointi pitää sivut jouhevina ja käyttäjän kannalta nopeina, joka lisää kävijän viihtyvyyttä sivuilla.

Linkit yrityksen sosiaalisen median kanaviin

Kotisivuilla löytyy usein yhteyslinkit yrityksen Instagram -tilille, Facebook -tilille tai muihin sosiaalisen median kanaviin. Myös näiden sivujen sisältö tulee olla hakukoneoptimoitua ja relevanttia yrityksen kotisivujen sisällön kanssa. Sivuilla käytettävät ulkopuoliset linkit tulee olla luotettavista lähteistä ja niiden tulee tukea yrityksen kotisivujen sisältöä, koska hakukoneiden algoritmit tutkivat myös näiden yhteneväisyyksiä.

Tekninen hakukoneoptimointi WordPressissä

Teknisessä hakukoneoptimoinnissa keskitytään sivuston rakenteen keveyteen ja hyödynnetään välimuisteja, joilla sivut saadaan latautumaan nopeammin käyttäjän koneelle. Käyttäjällä on myös aina sivuston tuorein versio käytettävissä, joten sivuille ei jää vanhentunutta tietoa, joka voisi haitata yrityksen toimintaa.

Vaikka terminä tekninen hakukoneoptimointi saattaa tuntua monimutkaiselta, niin WordPressin monipuolisilla lisäosilla sen saa automatisoitua helposti. Lisäosat myös opastavat sivuston hakukoneoptimoinnissa kokonaisuudessaan.

Hosting -palvelu vaikuttaa sivuston nopeuteen

Hosting-palvelun valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota palvelun tuottajan tekniikkaan. Sillä on olennainen merkitys sivuston latausnopeudessa ja hakukoneet huomioivat paremmin nopeat sivut kuin hitaammat sivut.

Eri hosting -palveluja tarjoavat yritykset tarjoavat myös kotisivujen rakentamista ja niiden optimointia, mutta hosting -palvelun voi valita myös itse. Palveluissa on merkittäviä eroja, joten kannattaa tehdä kattava vertailu ja valita yrityksen sivujen pohjalle nopea ja luotettava palveluntarjoaja.

WP Rocket

WP Rocket on suosittu WordPressin lisäosa, jolla saa sivuston hakukoneoptimointia tehtyä tehokkaasti. Se pakkaa sivun sisältöä, olipa kyse sitten tekstistä tai kuvista, joka tekee siitä nopeasti latautuvamman ja helpottaa hakukoneiden liikkumista sivuilla.

WP Rocket ei vaadi mitään erityistä asetusten säätämistä, vaan se toimii automaattisesti taustalla heti kun sen on aktivoinut käyttöön. Sovellus toimii niin kotisivuilla tehostaen niiden toimivuutta, kuin myös Woocommerce -lisäosan kanssa, jolla sivuilla saadaan luotua myös verkkokauppa.

Autoptimize

Myös Autoptimize on WordPressin monipuolinen lisäosa, joka tehostaa sivuston teknistä hakukoneoptimointia. Se tiivistää sivustolla olevat tiedostot tiiviimpään pakettiin ja tekee sivustosta nopeasti latautuvat ja käyttäjäystävällisemmät. Lisäosaa voidaan käyttää niin yrityksen verkkosivuilla kuin myös yhdessä Woocommerce verkkokauppa -lisäosan kanssa.

WordPress hakukoneoptimointi voi tuntua haastavalta

Joillakin yrityksillä on oma henkilö palkattuna ylläpitämään yrityksen kotisivuja ja muuta digitaalista viestintää verkossa. Aina kuitenkaan ei työntekijän palkkaaminen tähän tehtävään ole mahdollista tai edes järkevää. Moni yrittäjä ylläpitää itse kotisivujaan, mutta jos hakukoneoptimointi tuntuu monimutkaiselta tai aika ei riitä, niin on aika miettiä muita vaihtoehtoja.

Jos yritys on ostanut hosting -palvelun laaja-alaiselta markkinointitoimistolta, niin heillä on tyypillisesti myös kotisivujen rakentamiseen ja ylläpitoon liittyvät palvelut valikoimissaan. Kannattaa kysyä tarjousta, koska hinta voi olla huomattavasti edullisempi kuin oman työntekijän palkkaaminen. Menestystarinat on digitaaliseen markkinointiin erikoistunut mainostoimisto, jolta sujuu muun muassa hakukoneoptimointi vankalla rutiinilla.

Saavuta tavoitteesi hakukoneoptimoinnin avulla

Digitaaliseen markkinointiin erikoistunut toimistomme koostuu alan asiantuntijoista ja meille WordPress-hakukoneoptimointi on arkipäiväistä rutiinia. Osaamme neuvoa ja opastaa sivujen sisällön kanssa. Suunnittelemme ja toteutamme nopeasti ja kustannustehokkaasti sivujen hakukoneoptimointia. Koskipa hakukoneoptimointi sitten sisältöä tai sivuston teknisten ominaisuuksien optimointia.

Pyydä tarjous WordPress-hakukoneoptimointiin liittyen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Viritetään firmasi markkinointi kuntoon.

Paras aika aloittaa kanssamme oli eilen. Toiseksi paras aika on tänään.

TILAA UUTISKIRJE​

Rekisteröidy uutiskirjeeseemme saadaksesi viimeisimmät päivitykset.
Älä huoli, emme koskaan lähetä sinulle roskapostia